HomeGrass Group
HomeGrass Group

Aanleggen Trendy kunstgras

Advies/stappenplan over het aanleggen van Trendy kunstgras

Bij Homegrass leveren wij heel verschillende producten. Wij splitsen ons assortiment in 4 verschillende assortimentsgroepen: landscape, landscape budget, sport en spel en trendy grass. Vaak denken mensen dat je bij het aanleggen van kunstgras altijd hetzelfde te werk kan gaan, dit is echter helemaal niet zo. Elk product heeft een verschillende handelswijze. Hier kunt u stapsgewijs meelezen hoe je te werk gaat met onze verschillende producten.

Met Trendy grass kun je alle kanten op. Het is geschikt voor evenementen, winkels, restaurant, schepen, of gewoon op je eigen balkon. Door de mooie en verschillende kleuren kunnen we elk denkbaar beeld in de vorm van kunstgras realiseren. Trendy grass is vaak erg kort-polig kunstgras, dit maakt het maken van mooie en onzichtbare naden een stukje lastiger. Hoe korter de vezel hoe moeilijker de naad zeggen wij. Wij leggen u stapsgewijs uit hoe de aanleg is zijn werk gaat.

Stap 1: Vaak is het handig om de rol op voorhand vast op maat te snijden. Zo voorkom je dat je met een hele grote rol de tuin in moet. Heb je bijvoorbeeld een rol van 16×4 en je hebt 2 stukken van 8×4 nodig, snij hem dan alvast op maat. Dit scheelt een hoop gewicht en sjouw werk.

Stap 2: Rol het kunstgras in de bak en zorg dat je aan alle kanten 5 centimeter speling hebt. Dit kun je later gebruiken om het kunstgras zorgvuldig in de bak te snijden.

Stap 3: Als je werkt met meerdere stukken kunstgras, dan moet je een mooie naad gaan maken. Als eerste is het hoofdzaak om de maat ‘schoon’ te snijden. Je snijdt het flapje wat naast de poollijn loopt op de onderkant van de mat eraf. Dit doe je op allebei de matten. Vervolgens ga je de matten naar elkaar toetrekken. De ruimte tussen de poollijnen op de onderkant van de mat moet ongeveer hetzelfde zijn als de ruimte tussen de matten die je naar elkaar toetrekt. Dit kun je altijd gebruiken als vuistregel. Leg de naad zorgvuldig dicht, door de vezels van het gras tegelijkertijd in elkaar te laten vallen. Check of je naad mooi is, voordat je begint met lijmen. Bij Trendy grass is het slim om wat meer energie en tijd te steken in het goed leggen van de naden. Het is kort-polig gras. Het maken van de naad zal iets moeilijker zijn. De ruimte tussen de mat moet vaak minder zijn de bij andere soorten kunstgras. Let hier goed op!

Stap 4: Als je de matten goed hebt gelegd, zorg dan dat je er wat gewicht op legt. Dit zorgt ervoor dat je matten tussen het goed leggen en het lijmen niet meer kunnen verschuiven.

Stap 5: Snij het kunstgras zorgvuldig in de bak. Het mooiste in om de mat vanaf de onderkant te snijden. Doe je dit niet, dan is het mogelijk dat je de vezels van de mat kapot snijdt, waardoor het lijkt dat er een hap uit je kunstgras is gehaald.

Stap 6: Leg de gemaakte naden aan een kant open, zodat je de lijmband eronder kunt leggen.

Stap 7: Maak alle spullen gereed om het kunstgras aan elkaar te verlijmen.

Stap 8: Trek de lijmband uit en zorg dat dat dezelfde lengte heeft als de naad die je gaat verlijmen. Zorg dat er genoeg lijm zit op je lijmband, doormiddel van een lijmplank + lijmbak, of lijmkam. Het is heel belangrijk dat er niet te dik gelijmd wordt, doe je dit wel dan kan er lijm door de naad komen, of de vezels komen onder de lijm te zitten. De lijmband moet te alle tijden strak liggen. Check goed of er geen plooien op de lijmband zitten.

Stap 9: Leg de naad netjes en zorgvuldig dicht. De beste manier om dit te doen is: allebei de matten een stukje liften en de vezels tegelijkertijd in elkaar laten vallen. Doe dit stukje voor stukje en neem er de tijd voor. Let op dat de vezels niet in de lijm terecht komen. De lijm is erg moeilijk eraf te krijgen, waardoor je het heel goed blijft zien achteraf.

Stap 10: Loop de naad goed aan met beide voeten. Je drukt de onderkant van de mat hierdoor extra goed in de lijm. Zo weet je zeker dat lijm goed zal pakken.

Stap 11: Bij de aanleg van Trendy grass wordt vaak heel weinig of geen zand gebruikt. Het gewicht van de mat is hierdoor een stuk lichter. Als het gras buiten wordt neergelegd kan het zijn dat de mat door de wind gaat opwaaien. Je kunt er dan voor kiezen om het vast te lijm met onze Homegrass kitjes. Deze zorgen ervoor het gras goed op zijn plek blijft liggen.

Stap 12: Moet er toch bezand worden, dan ga je het kwartzand verdelen over het kunstgras oppervlak. Zorg dat er overal evenveel zand ligt. Wij adviseren om dit te doen met een bezandkarretje, hiermee kun je de zandverdeling optimaliseren. Het kan ook met de hand gedaan worden. Bij het bezanden is het belangrijk dat het gras zo droog mogelijk is. Nat kunstgras is erg moeilijk te bezanden

Stap 13: Borstel het zand goed in de mat. Als je gebruik maakt van een borstelmachine, kun je het zand perfect verdelen en goed onder in de mat borstelen. Het kan ook gedaan worden met een harde bezem, echter is het wel lastig om het zand er op deze manier goed in de mat te krijgen.

Bel direct